جلسه آشتی کنان پروین و قلعه‌نویی! حرف عجیب نیکبخت به قلعه نویی دلیل غیبت کریم باقری در مراسم مادر استیلی نتیجه و ویدئو خلاصه بازی تراکتور و گل گهرسیرجان در جام حذفی (۲ آذر ۱۴۰۳) | حذف ناباورانه شاگردان اسکوچیچ در خانه مهرداد محمدی شانسی برای بازگشت ندارد ماشاریپوف، برگ برنده موسیمانه مقابل پاختاکور پاختاکور در اوج بحران مقابل استقلال نتیجه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| برد آسان در روز شکستن طلسم گلزنی ویدئو خلاصه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳) رضا مهاجری در بیمارستان بستری شد (۱ آذر ۱۴۰۳) پخش زنده بازی پرسپولیس و مس سونگون (۱ آذر ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین بازگشت فرجی به قلب دفاع پرسپولیس استادیوم آزادی تا پایان سال ۱۴۰۳، آماده میزبانی نیست پاتریس کارترون، سرمربی سپاهان، وارد ایران شد (یکم آذر ۱۴۰۳) + عکس تاریخ‌نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور/ قسمت ۱۸۴ روزبه چشمی از جمعه در تمرینات استقلال اسکوچیچ: در جام حذفی، جای اشتباه‌کردن نداریم
سرخط خبرها

نوستالژی| فتح پایتخت در تابستان ۶۶

  • کد خبر: ۹۴۶۴۴
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
نوستالژی| فتح پایتخت در تابستان ۶۶
روایت روزی که تهران با همه بزرگانش در پایتخت مغلوب تیم خراسان شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ لیگ قدس که در دهه‌۶۰ جای مسابقات باشگاهی سراسری کشور را گرفته بود، ۴ دوره برگزار شد که در ۲ دوره آن تهران به مقام قهرمانی رسید. در آن سال‌ها هم مثل این‌روز‌ها بهترین بازیکنان ایران در پایتخت بودند و برای همین، شکست‌دادن تیم تهران که در قالب ۲ تیم «الف» و «ب» در مسابقات شرکت می‌کرد، برای همه تیم‌ها سخت و حتی ناممکن بود. در سال‌۶۶ خراسان موفق شد در روزی تاریخی که همه بازیکنان نمایشی عالی داشتند، با ۳ گل در ورزشگاه شهید شیرودی، تهران «ب» را مغلوب کند. آنچه در ادامه می‌خوانید، شرح این مسابقه است که در مجله دنیای ورزش به تاریخ ۳۱‌مرداد ۱۳۶۶ چاپ شده است.

خراسان ۳- تهران «ب» ۱
تهران، جمعه ۳۰‌مرداد، ورزشگاه شهید شیرودی هفته ششم مسابقات فوتبال دسته‌اول سراسری قدس
تهران «ب» ۱ (دقیقه‌۱۳ عبدالصمد مرفاوی)
خراسان ۳ (دقیقه ۲۶ محمد اعظم، دقیقه ۳۸ سعید صیامی، دقیقه‌۶۷ مهدی فنونی‌زاده مدافع تهران)
هوا‌: گرم و آفتابی همراه با و‌زش باد گرم؛ زمین: چمن سبز، تماشاگر: حدود ۳‌هزار نفر
اخطارها: سعید صیامی و محسن قریشی از خراسان

اسامی بازیکنان تهران: مجید رضائی، جواد زرینچه، امیر هاشمی‌مقدم (از دقیقه‌۴۶ هاشم سلطانی)، مهدی فنونی‌زاده، نادر محمد‌خانی، احمد هادی، محمد ژاله‌مستقیم، علی پازوکی (از دقیقه ۴۶ مهرداد فیض‌اربابی)، سید‌مهدی ابطحی (کاپیتان)، اصغر مدیر‌روستا (از دقیقه‌۷۲ مهرداد سینائی) و عبدالصمد مرفاوی.
ذخیره‌ها: تورج تیموری، منوچهر عبدا... نژاد‌
مربی: جلال چراغپور

اسامی بازیکنان خراسان: حسین نخودیان، منصور کوسه (از دقیقه‌۴۶ مجید حسین‌پور)، محمد تشکری، حسین رضائی، فریدون مهریار، احمد حامد (از دقیقه‌۳۸ علی شریعتی)، محمد اعظم، شهریار رضائی، غلامحسن اصغری (از دقیقه ۶۵ محسن قریشی)، منصور شفیعی و سعید صیامی.
ذخیره‌ها: محمد صالحی، مرتضی شهیدی
مربیان: حاج‌مهدی قیاسی و حسین امیدوار

بازی هنوز به‌درستی نظم نگرفته بود که تهران در‌پی یک هجوم نه‌چندان‌زهردار، به‌راحتی دروازه خراسان را گشود. تهران که در این بازی با ۵ مدافع مقابل خراسان قرار گرفته بود، در این روز جواد زرینچه و احمد هادی را در پست مدافع چپ و راست به خدمت گرفته بود تا این دو با نفوذ‌های خود در مواقع حمله و عقب‌نشینی در زمان دفاع، مددکار خط میانی و دفاعی باشند. تهران بر‌این‌اساس و با اتکا به خط میانی خوبش سعی داشت با عبور از قلب مدافعان خراسان دروازه آنان را تسخیر کند.

خراسان نیز با آگاهی از این موضوع، درصدد خنثی‌کردن حرکت مردان میانی تهران بود و بهترین روش را در به‌حرکت‌درآوردن توپ به شکل تک‌ضرب و رد‌و‌بدل‌کردن توپ در عرض و عمق زمین می‌دانست. از‌طرفی برای نفوذ به دروازه تهران با ارسال‌پاس‌های عمقی و سانتر‌های تند‌و‌تیز هراز‌گاهی موفق عمل می‌کرد که در‌این‌بین اگر منصور شفیعی قدری دقیق‌تر بود، خراسان برتری‌اش در نیمه نخست محسوس‌تر می‌شد.

تهران در دقیقه‌۱۳ و در‌حالی‌که هنوز بازی روند معمولی خود را پیدا نکرده بود، در‌پی اشتباه دروازه‌بان خراسان به‌راحتی و زودتر از حریف به گل رسید. در این دقیقه شوت اصغر مدیر‌روستا که از پشت محوطه جریمه نواخته شده بود، از دستان نخودیان گریخت و مرفاوی حاضر و آماده از این فرصت استفاده کرد و با شوتی زمینی و از داخل محوطه شش‌قدم توپ را به تور دروازه حریف دوخت.

تهران با به‌ثمر‌رساندن این گل عقب نشست و میدان را برای کار گروهی خراسان خالی گذاشت و به‌راستی خراسان هم از این موقعیت استفاده کرد و با میدان‌داری خوب و ردو‌بدل‌کردن پاس‌های کوتاه، بازی را از دست تهران گرفت و بر دروازه میزبان یورش برد و پس از یک حمله که شهریار رضایی آن را مفت از دست داد، در دومین حضور خود دروازه تهران را فرو ریخت.

در دقیقه‌۲۶ توپ بلندی که روی دروازه تهران سانتر شده بود، توسط رضایی و مدافعان تهران دفع شد. رضایی هنوز نقش‌بر‌زمین بود و مدافعان تهران نظم نیافته بودند که محمد اعظم، هافبک‌میانی خراسان، از راه رسید و توپ را از فاصله بیست‌متری با شوتی عالی از خط درو‌ازه تهران عبور داد. از‌این‌پس خراسان که ترسش ریخته و بازی را در دست گرفته بود، مرتب از راست به دروازه تهران حمله می‌برد و در‌واقع تهران در‌پی تلافی گل خورده بود که خراسان برای دومین‌بار دروازه تهران را تسخیر کرد.

در دقیقه ۳۸ منصور شفیعی از جناح راست توپ تند‌و‌تیزی را به روی دروازه تهران ارسال کرد و خروج‌نکردن رضایی و تعلل بی‌اندازه مدافعان تهران سبب شد تا مهاجم تیغ‌دار خراسان، سعید صیامی، توپ را در گوشه محوطه شش‌قدم از آنِ خود کند تا وی از همان‌جا توپ را به گوشه بالای دروازه تهران بکوبد و خراسان با یک گل جلو بیفتد و نیمه اول را تمام کند.

نیمه دوم را تهران با ۲ تعویض آغاز کرد و روش ۳-۳-۴ را پیش گرفت و با ارسال توپ‌های عمقی خراسان را وادار به دفاعی فشرده کرد؛ اما نتیجه‌ای به دست نیامد. خراسان که اوضاع را چنین و تمامی یاران تهران را در زمین خود دید، بهترین راه را انتخاب کرد و چشم به ضد‌حملات دوخت و از قضا در دقیقه ۶۷ با همین روش سعید صیامی پا به فرار گذاشت و یک‌تنه به دروازه تهران هجوم برد و با شوتی سنگین از داخل محوطه جریمه رضایی را وادار به واکنش کرد؛ اما توپ دفع‌شده در میان زمین و هوا، به پای فنونی‌زاده برخورد کرد و به داخل دروازه پیچید و گل سوم خراسان رقم خورد و بدین‌شکل تهران به زانو درآمد. تهران در دقیقه ۸۵ صاحب یک ضربه پنالتی شد؛ اما ضربه مهدی ابطحی را نخودیان، دروازه‌بان خراسان، به‌خوبی مهار کرد تا روز خوش خراسانی‌ها کامل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->